Selská omeleta s bramborami

Selská omeleta s bramborami
  • Čas přípravy
    5 min
  • Doba vaření
    10 min
  • Porce
    1
  • Celkový čas
    15 min

Pokud vám zbyly vařené přílohové brambory, ideálním tipem na recept jsou právě selské brambory. V tomto jídle, které si můžete připravit jako rychlovku k večeři totiž zužitkujete zbytky brambor nebo třeba uzeniny.

Selská omeleta s bramborami je velmi snadné jídlo, které dokáže připravit opravdu každý. Ve své podstatě se jedná o vaječnou omeletu doplněnou dalšími surovinami. Já tuto rychlovku volím, když nechci vařit extra jídlo dětem a mám po ruce zbytek vařených brambor. Doplňuji je točeným salámem, buřtem, slaninou, párkem, šunkou, zkrátka tím, co mám zrovna po ruce.

Suroviny na selskou omeletu s bramborami

  • 1 lžíce oleje
  • 2-3 vejce
  • zbytek vařených brambor
  • točený salám nebo šunka
  • sůl, černý pepř

TIP: Do omelety lze přidat i cibuli, kterou orestujete než pánev zalijete vejci nebo můžete přidat trochu strouhaného sýra.

Jak se dělá selská omeleta

  1. Vejce si vyklepněte do mističky, osolte, opepřete a rozšlehejte. Brambory a uzeninu si nakrájejte na kostky.
  2. Na pánvičce si rozpalte olej, chviličku na ní zahřívejte uzeninu s bramborami a poté zalijte rozšlehaným vejcem. Na mírném ohni restujte dokud vejce nebudou hotová.
  3. Selskou omeletu ihned podávejte, můžete ji zasypat čerstvými bylinkami.

TIP: Pokud používáte slaninu nebo špekáček, nemusíte používat olej, postačí vám ze slaniny vyrestovat nějaký tuk.

Chutnala vám selská omeleta s bramborami? Vyzkoušejte také:

Ingredients

Selská omeleta s bramborami

    Mohlo by se vám líbit

    Leave a Review

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.